HOE KIES JE DE JUISTE ERP SOFTWARE?

Bij de selectie van een ERP systeem zul je merken dat de keuze enorm is. Er zijn veel ERP systemen en minstens zoveel leveranciers. Hoe kies je nou de juiste ERP software dat aansluit bij jouw bedrijfsprocessen en een leverancier die begrijpt wat jij wil?

Aansluiting met andere software
In het huidige digitale tijdperk staat een ERP vaak niet meer op zichzelf. Veel vaker is het onderdeel van een groter digitaal platform op kantoor of in de Cloud. Een soepele aansluiting met andere pakketten zoals Microsoft Office, CRM software, een WMS systeem of productiesoftware is dan ook essentieel.

Stel een goede uitvraag op
Wanneer je ERP systemen gaat vergelijken kun je het beste gebruik maken van een goede checklist waarmee je antwoorden krijgt op vragen als; Welke eisen stellen we aan het systeem? Op welke manier moet het ERP systeem aansluiten bij onze manier van werken en eventuele andere software pakketten? Hoe willen we de software gaan implementeren binnen het bedrijf?

Deze vragen leiden tot een uitvraagdocument waarmee aanbieders een goed beeld kunnen geven van de voor- en nadelen van verschillende ERP systemen. 

Bekende valkuilen bij de selectie van ERP software
Bij de selectie van een ERP pakket is het goed om bedacht te zijn op veel voorkomende valkuilen. We sommen er hier een aantal voor je op:

  • De mogelijkheden van hedendaagse ERP software zijn onbekend
  • Leveranciers adviseren vanuit eigen belang
  • Er is gezonde ambitie maar onvoldoende tijd beschikbaar
  • Het ontbreekt aan een compleet beeld van het vraagstuk
  • Het potentieel van ERP software is niet inzichtelijk
  • Er heerst angst voor de impact van een ERP implementatie
  • Verkeerde mensen zijn betrokken bij het ERP selectietraject
  • Afspraken en contracten met de leveranciers zijn niet realistisch

Hulp nodig bij de selectie van de juiste ERP software?
Ontvang ons stappenplan voor het opzetten van een goed ERP project

DIGITAL MOTIONS HELPT BIJ DE KEUZE VOOR DE JUISTE ERP SOFTWARE

Ons team heeft jarenlange ervaring met ERP selecties en ERP implementaties. Wij helpen je bij de keuze voor de juiste technologie en misschien wel belangrijker, de juiste leverancier. Immers onze ervaring leert dat de keuze voor de juiste partner grotendeels bepalend is voor het succes van een ERP implementatie.

Digital Motions is onafhankelijk. Met onze kennis en ervaring helpen wij jouw organisatie om het juiste ERP systeem te kiezen dat aansluit op jullie ICT platform. Wij nemen jullie bij de hand en zorgen ervoor dat je zelf de regie blijft houden.

Omdat we niet geloven in enkel ERP advies nemen we verantwoordelijkheid en helpen we jullie ook tijdens de ERP implementatie. Met onze werkwijze behoeden wij je voor valkuilen en zorgen we dat medewerkers goed met de nieuwe systemen kunnen werken.

Gratis stappenplan voor jouw erp project

Wil jij weten hoe je een ERP project in een digitaal tijdperk succesvol doorloopt? Dat vertellen wij je graag tijdens een vrijblijvende kennismaking. Ook ontvang je dan ons stappenplan voor het opzetten van een goed ERP project.


OOK interessant voor jou?

Implementatiebegeleiding

Een goede samenwerking met de leverancier bepaalt het succes van een implementatie. Hoe zet jij die samenwerking op?

Procesverbetering

In een digitaal tijdperk is continu verbeteren essentieel. Stellen jullie bij verbeteringen de vraag welke rol technologie kan hebben?

IT PLatform ontwerp

Met een goede opzet van het IT landschap kunnen bedrijven snel inspelen op veranderende situaties. Ben jij voorbereid?