Digitaliseren doe je vanuit een behoefte om te verbeteren of vernieuwen. Dat kan betrekking hebben op verschillende onderdelen binnen het bedrijf, zoals de manier waarop de markt wordt benaderd, op interne processen of op samenwerking tussen verschillende teams.

Met het gewenste doel voor ogen is de eerste stap het opstellen van een stappenplan. Wij houden niet van dikke rapporten, maar leveren een compact en overzichtelijk geheel. Daarbij hoort ook de business case. De investering zal immers ook financieel verantwoord moeten zijn. In het plan zijn minimaal de volgende onderdelen opgenomen:

  1. Organisatie
  2. Medewerkers
  3. Technologie

Het is de kunst is om deze drie onderdelen optimaal op elkaar af te stemmen. Met name bij het veranderen van bestaande situaties lopen we hierbij regelmatig aan tegen bekende risico’s, zoals een conservatieve cultuur of het gebrek aan de juiste skills.

Technologie is een hele belangrijke aanjager voor digitalisering. Het tempo waarop nieuwe technologie beschikbaar komt is enorm. Bedrijven die succesvol zijn met digitalisering zijn in staat om op een slimme manier gebruik te maken van technologie en daar combinaties in te maken.

Met Digital Motions helpen wij MKB+ bedrijven in verschillende branches met het opstellen van een goed plan en de realisatie daarvan. Daarbij gaan we ontdekken wat er mogelijk is en definiëren we samen de ideale situatie. Vervolgens zoeken we de juiste technologie en specialisten om het geheel te ontwikkelen en op te leveren.

Wij zijn de verbindende factor en gaan met het team aan de slag. Samen toetsen we periodiek de voortgang aan de hand van succescriteria. Zo houden jullie de regie houden over het project en werken we samen aan een succesvolle resultaten.

Wil jij een verbetering of vernieuwing realiseren waarbij digitalisering een belangrijke rol speelt en kan onze hulp bijdragen aan het succes? Dan maken wij graag eens kennis.