Hoe snel kan jouw bedrijf zich aanpassen?

Het is al jaren gemeengoed om gebruik te maken van een e-maildienst, zoals Microsoft Exchange Online of Google Mail. Dat is eenvoudiger, veiliger en goedkoper dan zelf investeren in systemen die ook nog eens onderhouden moeten worden.

Tijdens de Covid pandemie hebben we gezien dat Zoom en Teams gigantisch krachtige tools zijn om met elkaar samen te werken. In korte tijd wisten bedrijven en medewerkers deze technologie te vinden en te omarmen. De plaats en het moment van werken zijn daarbij minder van belang geworden.

Het snel kunnen aanpassen aan veranderende omstandigheden is één van de kenmerken van digitalisering. Op het moment dat we zijn overvallen door de pandemie hebben we gezien dat bedrijven zich snel weten aan te passen. Teams en Zoom zijn vanuit online platformen beschikbaar en snel eenvoudig toegankelijk. Daarbij hebben de leveranciers haar platformen in korte tijd voorzien van extra capaciteit. Zo konden wereldwijd miljoenen mensen er gebruik van maken.

De conclusie is dus dat software via platformen zorgt voor flexibiliteit bij bedrijven. E-mail en videobellen zijn slechts twee voorbeelden van online beschikbare technologie. Er is een groot aanbod aan dergelijke software dat nog lang niet is omarmd door bedrijven. In toenemende mate kiezen medewerkers zelf handige online tools. Daarbij wordt – met alle gevolgen vandien – het veiligheidsaspect nog weleens vergeten.

Bij Digital Motions zien wij dat MKB bedrijven vaak vasthouden aan de aanschaf van traditionele systemen, terwijl algemene Office tools, CRM applicaties, ERP toepassingen en nog veel meer software tools gewoon via platformen beschikbaar zijn. Wij geloven in de kracht van platformen en gaan graag in gesprek wat dit voor jouw bedrijf kan betekenen.

Willen jij ook slimmer werken door gebruik van platform toepassingen? Dan sparren wij graag een keer met je over de mogelijkheden.